Binnenafwerking

Zet vloertegels eens tegen de wand

Zet vloertegels eens tegen de wand
Tegels zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleuren, dessins en afwerkingen. Er zijn tegels die speciaal geschikt zijn voor vloeren en er zijn tegels die juist bijzonder geschikt zijn voor gebruik op de wand. Er is dus volop keuze en u kunt naar hartenlust combineren. Maar wist u dat vloertegels net zo goed op de wand kunnen worden gezet als wandtegels? Dat biedt nog veel meer mogelijkheden!

Laat vloer en wand met elkaar versmelten

Met de wetenschap dat vloertegels ook op de wand gezet kunnen worden, zijn er vele toepassingen te bedenken. Door op de vloer en de wand dezelfde tegels te gebruiken, laat je vloer en wand met elkaar versmelten. Kiest u ervoor om de vloer en alle wanden met dezelfde tegels te bekleden, houdt dan wel rekening met de kleur. Een donkere kleur zal de ruimte kleiner doen lijken, maar dat kan ook een weloverwogen keuze zijn. Door te kiezen voor één of twee wanden met dezelfde tegel als de vloer, kan de diepte of breedte van de ruimte worden benadrukt. Het is ook mogelijk om een mooie eenheid in de ruimte te creëren door wel voor dezelfde tegels te kiezen, maar dan in een andere tint. Ton-sur-ton kleuren vormen dan een heel harmonieus geheel.

Let op: gebruik de juiste lijm

Vloertegels zijn over het algemeen groter en dikker dan wandtegels en daardoor zwaarder. Dat is een belangrijk gegeven voor zowel de ondergrond als de te gebruiken lijm. Grote, zware vloertegels tegen een dunne gipswand plaatsen is logischerwijs geen goed idee. Bovendien is het wel van belang de juiste lijm te kiezen, die de zwaardere tegels goed tegen de muur verankerd. Laat u hierover goed informeren door uw tegelspecialist.

Ook interessant