Zes architecten winnen Special RIBA Award

10 oktober 2007 Bron: Engineering360
De Stirling Prize was voor David Chipperfield [zie foto], maar behalve deze hoofdprijs heeft het Royal Institute of British Architects (RIBA) nog zes architecten onderscheiden. De prijzen werden uitgereikt in verschillende categorieŽn, waaronder duurzaamheid. Alle winnaars zijn afkomstig uit Groot-BrittanniŽ.

De Sustainability Award ging naar Architype voor het project The Barns. Dit gebouw demonstreert volgens de jury op de meest elegante wijze de principes van duurzame architectuur.

Patel Taylor kreeg de Inclusive Design Award voor het Portland College New Learning Centre in Nottinghamshire. Deze prijs is voor het beste ontwerp dat bijdraagt aan een veilige en prettige omgeving, in dit geval voor mensen met een handicap.

De Manser Medal werd toegekend aan Alison Brooks Architects voor het Salt House (Essex). Dit was volgens de jury het beste vrijstaande huis dat afgelopen jaar in Groot-BrittanniŽ is gebouwd.

Building Design Partnership sleepte de Schools Award in de wacht voor de door het bureau ontworpen Marlowe Academy.

De Stephen Lawrence Prize voor projecten met een bouwbudget onder de 1 miljoen pond werd gewonnen door David Sheppard Architects. Het bureau ontving de prijs voor de kunstgalerie Wooda in Cornwall.

Ten slotte werd er een prijs voor het beste restauratie- en/of uitbreidingsproject uitgereikt. De Crown Estate Conservation Award ging naar Alex French Architects voor het schip SS Great Britain en de historische scheepswerf in Bristol.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo