Tuin

Boekentip: Zelf je tuin beplanten, van hele tuin tot vakken en borders

Boekentip: Zelf je tuin beplanten, van hele tuin tot vakken en borders
Borderplanten, struiken en bomen brengen een tuin tot leven. Met de beste tuinplanten en de mooiste combinaties beleef je de seizoenen optimaal en geniet je het hele jaar door van een prachtig beplante tuin. Zo kun je met dit boek van Modeste Herwig zelf aan de slag om een beplantingsplan voor je eigen tuin te maken: voor een compleet nieuwe tuin, of om je tuin helemaal op te frissen.

  • In het eerste hoofdstuk kijken we naar de stijl en de functie van de beplanting in je tuin.
  • In hoofdstuk twee kun je meegenieten van tien fraai beplante kleine tot middelgrote tuinen van bekende Nederlandse tuinontwerpers. Daarnaast zie je nog acht inspirerende borders.
  • In hoofdstuk drie leer je hoe je stap-voor-stap een beplantingsplan maakt. Ook vind je hier een duidelijke uitleg over de opbouw van de beplanting.
  • In hoofdstuk vier is een selectie opgenomen van mooie en sterke tuinplanten om uit te kiezen. Ze zijn gesorteerd op bloeitijd en kleur. Hier vind je bomen, struiken en haagplanten, maar vooral veel soorten voor rijk gevulde bloemenborders.
  • Tenslotte lees je in het laatste hoofdstuk alles over het inplanten en het onderhouden van de plantvakken en borders in je tuin.

Modeste Herwig is groenauteur, tuinfotograaf en beplantingsdeskundige. Zij geeft al meer dan 20 jaar workshops over het maken van beplantingsplannen. Vanuit deze ervaring heeft zij dit praktische en inspirerende boek gemaakt, vol tips en advies voor elke tuinliefhebber. Zelf je tuin ontwerpen is de basis bij de e-learning Tuincursus beplanting die Modeste in 2021 gaat geven.

Meer info en bestellen via deze link