Tuin

Eerste hulp bij tuinieren

Eerste hulp bij tuinieren
Tuinvereniging Groei & Bloei
Heb jij tijdens de coronaperiode de eerste stappen in de tuin gezet en de smaak van groen te pakken gekregen? Of zou je wel willen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Speciaal voor hen en andere ‘groentjes’ heeft tuinvereniging Groei & Bloei ‘De Beginnerstuin’ gemaakt. Deze fraai geïllustreerde gids (150 pagina’s) geeft antwoord op alle tuinvragen en laat zien dat iedereen kan tuinieren. Ook als je net een nieuwbouwwoning bent ingetrokken en je afvraagt wat je van de ‘zandvlakte achter’ kunt maken. De Beginnerstuin is inspirerend, praktisch en uitnodigend om direct mee aan de slag te gaan. De gids is opgebouwd uit drie delen: voorbeeldtuinen, plantkeuze en tuinklussen.

Voorbeeldtuinen

De Beginnerstuin toont verschillende voorbeeldtuinen. Van pijpenla tot jungletuin en van bloemenparadijs tot bostuin. Je doet niet alleen inspiratie op, ook worden concrete aandachtspunten benoemd (en van advies voorzien!).

Tuinrecepten

Benieuwd waar je op moet letten bij de keuze en aanschaf van planten? De Beginnerstuin wijst je de weg en geeft recepten voor borders op kleur. Voor liefhebbers van groene bladcombinaties of van witte en grijze kleuren zijn er eveneens tuinrecepten. Er is tevens een recept voor een estafetteborder met planten die mooi combineren en een opeenvolgende bloei hebben. De gids besteedt daarnaast aandacht aan eetbare planten en fruitbomen in potten.

Tuinhulp

Omdat een nieuwe tuin voor starters best spannend kan zijn, helpt de Beginnerstuin je een handje om slim te tuinieren. Bijvoorbeeld door te letten op regenbestendigheid, lichtinval, goede grond en het kiezen van bestrating. Je leert de abc’s van onkruid wieden en snoeien en ook dat je soms niks hoeft te doen. De adviezen komen van ervaringsdeskundigen die in heldere taal tekst en uitleg geven. Je ontwijkt daarmee valkuilen die de meeste beginners maken wanneer ze een tuin aanleggen.

De Beginnerstuin is vanaf april verkrijgbaar voor € 8,99 bij supermarkten, boekwinkels en via de webshop op www.groei.nl.

Ook interessant