Bedrijfsnieuws

Zehnder Group verkoopt haar Belgische installatieactiviteiten

Vandaag kondigt Zehnder Group AG aan dat het afstand doet van haar huidige activiteiten als installateur van ventilatiesystemen in België. Zehnder Group heeft haar Belgische installatieactiviteiten verkocht aan het Nederlandse bedrijf Interduct. Interduct – reeds toonaangevende speler in installatie van ventilatiesystemen in Nederland – breidt hiermee haar werkgebied verder uit. Zehnder Group Belgium gaat vanaf heden verder als leverancier van binnenklimaatoplossingen, waaronder ventilatie en radiatoren.

Zehnder Group heeft als missie om de meest aantrekkelijke leverancier te zijn van energie-efficiënte, gezonde en comfortabele binnenklimaatoplossingen en kiest hiervoor resoluut voor distributie via groothandel. De installatieactiviteiten behoren niet tot de kernactiviteit van de internationaal opererende Zehnder Group. Met de verkoop van deze bedrijfstak kan Zehnder Group zich in België focussen op het realiseren van de missie. België was tot op heden de enige dochteronderneming dat zelf ook installeert.

Interduct is vanaf heden eigenaar van de installatie-activiteiten in België. Deze activiteiten zullen vanaf de huidige locatie in Dendermonde plaatsvinden. Zehnder Group Belgium zal haar activiteiten als leverancier voortzetten vanuit een nieuwe bedrijfslocatie. Deze locatie zal u weldra meegedeeld worden. Zehnder Group België zal zich verder focussen op het ontwikkelen en verdelen van oplossingen voor een perfect binnenklimaat en zal hiervoor al haar troeven uitspelen.

Zehnder Group is ervan overtuigd door de verkoop van de installatie-activiteiten beide bedrijven – Interduct en Zehnder Group Belgium – en de mensen die hierbij betrokken zijn de beste toekomst mee te geven.