Bedrijfsnieuws

Zehnder Group integreert kantoor, toonzaal en opleidingscentrum

Op 1 april verhuist Zehnder Group Belgium, toonaangevend specialist in ventilatiesystemen en radiatoren, van Dendermonde naar een nieuw energie efficiënt kantoorgebouw in Mechelen, waar Zehnder Group Belgium al haar activiteiten zal groeperen. Zo wil het bedrijf zijn snel groeiende aanwezigheid op de Belgische markt verder optimaliseren en uitbouwen.

De nieuwe locatie aan de E19 in Mechelen is beter bereikbaar en zichtbaar voor klanten en partners en versterkt de dienstverlening en ondersteuning vanuit de hoofdzetel. Zehnder Group Belgium vestigt in de Stephenson Plaza aan de Blarenberglaan in Mechelen immers haar showroom met de nieuwste toepassingen op het vlak van designradiatoren, ventilatiesystemen en koel- en verwarmingssystemen in het nieuwe complex dat met energie-efficiënte materialen werd gerealiseerd.
De toonzaal van 200 m² biedt zowel aan klanten als partners en installateurs een optimaal overzicht van de nieuwste toepassingen en systemen.

Zehnder Academy

Ook de Zehnder Academy, waarmee Zehnder Group Belgium eind 2010 startte, bevindt zich in het nieuwe complex in Mechelen. Zehnder Academy, voorheen gevestigd in Zaventem, biedt praktijkgerichte opleidingen aan voor installateurs. De klemtoon hierbij ligt op het verbeteren van het technische inzicht, plaatsingvaardigheden en productkennis inzake hoogkwalitatieve ventilatie-systemen. Het programma kent een groot succes omdat het de installateurs een doelgerichte en praktische opleiding in de steeds complexere bouwvoorschriften inzake ventilatie biedt. De opleidingen zijn bovendien kosteloos en deelnemers ontvangen een certificaat dat getuigt van hun vakkennis inzake de werking en installatie van energie-efficiënte en hoogkwalitatieve ventilatiesystemen.

“Onze aanhoudende groei en succes op de Belgische markt noodzaakte de integratie van onze activiteiten onder één dak waardoor wij onze dienstverlening naar klanten, partners en installateurs kunnen optimaliseren. De vestiging in Mechelen is daarom voor Zehnder Group Belgium een belangrijke nieuwe stap in haar ambitie om in België de meest aantrekkelijke leverancier te zijn op het gebied van energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatoplossingen,” aldus Peter Cuveele, Marketing Manager Zehnder Group Belgium.