Interieur

Zaha Hadid en Roca openen futuristische Gallery in London

Op 13 oktober openden Zaha Hadid Architects en Roca vol trots een geheel nieuwe, toonaangevende ruimte, de Roca London Gallery, aan de Imperial Wharf dichtbij Chelsea Harbour. Zaha Hadid Architects kreeg de opdracht om dit unieke concept vorm te geven. Een concept geïnspireerd op de kracht van water, het altijd veranderende element dat de Roca London Gallery tot leven zal brengen.

Zaha Hadid en haar team hebben een vorm ontworpen die niet puur visueel is. Het ontwerp combineert precisie en controle en doet de bezoeker de relatie tussen de architectuur van de ruimte en het design van de Roca badkamerproducten begrijpen.

Miguel Angel Munar, Senior Managing Director van de Roca Bathroom Products Division merkt op: “Het is voor Roca essentieel om aanwezig te zijn in een stad als Londen. Londen vormt de basis voor wereldwijd design en innovatie. Londen is tevens van groot strategisch belang voor de uitbreiding van onze business in de toekomst. Hier zitten wij dicht bij het vuur, hier bevindt zich de top van de internationale distributeurs en klanten. Met de Roca London Gallery heeft Zaha Hadid zowel onze merkbeleving als onze bedrijfsfilosofie op een perfecte, unieke en flexibele wijze geïnterpreteerd.”

Zaha Hadid legt uit: “Ons werk integreert architectuur en de complexiteit en schoonheid van natuurlijke vormen. Door gebruik te maken van de beweging van water is de Roca London Gallery vloeiend geërodeerd en gepolijst. Hierdoor ontstaat een geheel van dynamische ruimtes gevormd door een fascinerend samenspel tussen architectuur en natuur.”



De Roca London Gallery bestaat uit een grote ruimte met een vloeroppervlak van 1.100 m2. En, zoals de Zaha Hadid studio het heeft bedoeld, lijkt het of elk detail in de ruimte is vormgegeven en gevormd door water.

Het belang dat Roca hecht aan design en innovatie is duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van het gebouw. Haar stijlvolle en unieke gevel verleent de Roca London Gallery een duidelijke identiteit. Drie, bijna organische entrees, die lijken te zijn gevormd door watererosie openen de ruimte voor de stad.

De beweging van water is het centrale thema van in de Roca London Gallery – de stroming verbindt de interne en externe ruimtes. De binnenkant is vormgegeven met wit beton en de toonaangevende verlichting verbindt de verschillende ruimtes en fungeert tegelijkertijd als centrale as waar de Roca Londen Gallery zich omheen vormt.

Het interieur is schitterend, functioneel en flexibel. Met baanbrekende, moderne audiovisuele geluids- en verlichtingstechniek. Deze technologie zorgt voor interactie met het merk en biedt de bezoeker de mogelijkheid de historie van het bedrijf te leren kennen, De bepalende successen en de waarden waarop het werk van Roca is gebaseerd; het streven naar duurzaamheid en vooral innovatie, design, wellness en het besparen van water, komen duidelijk naar voren.

De Roca London Gallery is veel meer dan alleen een expositieruimte. De ruimte staat open voor een breed publiek. Van architecten die alles van design weten tot student die er alles over willen weten. Het zal een centrale plek in Londen worden waar een groot aantal evenementen en activiteiten zoals, eigen en externe tentoonstellingen, vergaderingen, presentaties, seminars en debatten, zal worden georganiseerd. De enige voorwaarde is dat alles draait om design. Dit in overeenstemming met de merkbeleving en de bedrijfsfilosofie van Roca.

Ook interessant