Interieur

Woonretail kent diverse bedreigingen

De zelfstandige retailers in de woonmarkt kennen diverse bedreigingen voor de toekomst. Dat blijkt uit een artikel in Retailtrends. Door de goede jaren uit het recente verleden hebben de retailers veel vet kunnen kweken en hoefden ze niet direct te reageren op bedreigingen in de markt. Door de huidige marktsituatie moeten de retailers wel reageren.

Tot de tien bedreigingen van Retailtrends behoren de volgende: te veel m2, vastgoed in eigen bezit, moeizame overnames, beweging van onderaf, nieuwkomers op de markt, verlies van adviesfunctie, opkomst internet, te weinig beleving, weigeren om zich aan te passen aan een formule en de inzet van parttimers en piekuren. Naast al deze bedreigingen kampen de retailers nog met een ander probleem: het ontbreken van gezelligheid. Nederlandse retailers in de woonmarkt draaien nog steeds goed en zijn fraai ingericht.

De consument kan dit echter weinig waarderen omdat de winkels niet gezellig genoeg zijn. Volgens Retailtrends moeten winkeliers in de woonretail dan ook meer terug naar de basis waar mensen zich terugtrekken in hun eigen huis. Als winkeliers dan vervolgens ook wat meer sfeer in de winkels brengen en tegelijk advies blijven geven als de consument daar om vraagt, dan kan de woonmarkt de crisis goed doorstaan.

Gebaseerd op: Retailtrends