Interieur

Woonconsument oriënteert op internet, koopt in winkel

Om zich te oriënteren op de prijs van een woonproduct van meer dan € 1.000, gaat de helft van de Nederlanders het liefst naar de winkel. Het internet is voor 45% van de Nederlanders het favoriete oriëntatiekanaal. De winkel is echter veruit het populairste aankoopkanaal: 91% schaft daar zijn woonproduct aan. Op het gebied van de duurdere woonproducten is het internet dus nog steeds meer een oriëntatiekanaal dan een aanschafkanaal. Dit blijkt uit onderzoek van WoonKennis ten behoeve van de nieuwe website www.WoonKennis.nl.

In het onderzoek is consumenten gevraagd naar hun oriëntatie- en aanschafgedrag voor producten van meer dan € 1.000 die te koop zijn in interieurzaken, keukenzaken, badkamerzaken, slaapzaken en op meubelboulevards en dergelijke. De overgrote meerderheid van de Nederlanders koopt een dergelijk woonproduct in de winkel en 4% doet dat via het internet. Slechts 1% koopt dergelijke producten op een beurs.

Voorkeur oriëntatiekanaal voor prijs versus aanschafkanaal van een woonproduct van meer dan € 1.000 (in %)

Bron: WoonKennis, oktober 2008

Huurder gebruikt vooral internet bij prijsoriëntatie

De verschillen tussen huurders en woningbezitters zijn opvallend bij de oriëntatie op woonproducten. Van de woningbezitters oriënteert 41% zich via het internet en 53% doet dat in de winkel. Bij huurders ligt die verhouding andersom: 50% oriënteert zich via internet en 44% gaat naar de winkel om prijsinformatie in te winnen. Zodra beide doelgroepen tot aanschaf overgaan, vallen verschillen weg: 91% van de huurders koopt in de winkel, net als 92% van de woningbezitters. Het internet is voor 3% van de huurders en voor 4% van de woningbezitters het favoriete aankoopkanaal voor woonproducten van meer dan € 1.000.

Voorkeur oriëntatiekanaal voor prijs bij aanschaf van een woonproduct van meer dan € 1.000 (in %)

Bron: WoonKennis, oktober 2008

Oriëntatie functies: huurder kiest internet

Tussen huurders en woningbezitters is er een verschil op het gebied van oriëntatie op woonproducten. Dit geldt niet alleen als er georiënteerd wordt op prijs. Als zij zich oriënteren op de verschillende functies van woonproducten, doen huurders dat veel vaker via internet dan woningbezitters. Van de huurders oriënteert 51% zich via internet, terwijl slechts 38% van de woningbezitters zich online oriënteert op de verschillende functies van woonproducten. Van de woningbezitters oriënteert 54% zich in de winkel, terwijl 43% van de huurders naar de winkel gaat.

Voorkeur oriëntatie voor verschillende functies bij aanschaf van een woonproduct van meer dan € 1.000 (in %)

Bron: WoonKennis, oktober 2008

Internet is een veelgebruikt oriëntatiekanaal, niet alleen voor de prijs van woonproducten, maar ook voor de verschillende functies van die producten. Er zijn aanzienlijke verschillen in het gebruik van internet als oriëntatiekanaal onder huurders en woningbezitters. De aanschaf van woonproducten gebeurt ondanks de populariteit van internet nog altijd in de winkel. Dat is niet verwonderlijk, want het comfort van een zithoek of de krasbestendigheid van een keukenblad is lastig te beoordelen via het internet.