Nieuwbouw

Wooncomplex Amsterdam Delflandplein klaar

In de Amsterdamse Delflandpleinbuurt is het gebouwencomplex Tuinstede opgeleverd. Snitker/Borst architecten maakte het ontwerp voor het complex, dat deel uitmaakt van het stedenbouwkundig plan Noordstrook.

In het plan Noordstrook wordt de bestaande, open verkaveling vervangen door drie gesloten bouwblokken met een gemeenschappelijke binnentuin. Een straat in de wijk wordt autovrij en wordt ingericht als speelstraat voor kinderen.

De woningen van Tuinstede hebben grote glazen puien die kunnen worden geopend naar de binnentuin. Het complex omvat twee lagen met grondgebonden woningen met daarboven drie lagen appartementen. De appartementen zijn in een lichtere kleur baksteen uitgevoerd dan de woningen. Onder Tuinstede is een half verdiepte parkeergarage gerealiseerd.

Tuinstede is het eerste opgeleverde complex van het door Snitker/Borst architecten ontworpen plan Noordstrook. De overige twee bouwblokken zijn van de hand van de bureaus Dick van Gameren architecten en ANA architecten. Het is nog onbekend wanneer deze twee blokken worden opgeleverd.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl