Interieur

Wonderfornuis vervangt dieet

Een grote Japanse fabrikant van consumptieproducten heeft een fornuis ontworpen dat tijdens het braden veel meer vet uit voedsel weghaalt dan de ovens die we tot nu toe gebruiken. Deze revolutionaire uitvinding kan een vetarm dieet vervangen.

In Japan is dit wonderfornuis al op de markt. Europa zal zeer spoedig volgen en dan kunnen ook wij uittesten of het klopt wat fabrikant Sharp beweert, namelijk dat dit fornuis op eigen kracht zorgt voor maaltijden met een lager vetgehalte.

Dat komt doordat het voedsel in deze oven wordt bewerkt met stoom die is verwarmd tot 300 graden celsius. Die hoge temperatuur maakt het vet dat zich in bijvoorbeeld een varkensgebraad bevindt vloeibaar en die vette brij wordt dan weggewassen door water dat ontstaat door condensatie van de afgekoelde stoom.

Op die manier verdwijnt in een stuk varkensvlees bijvoorbeeld 59 procent van het aanwezige vet, terwijl dat bij onze huidige methode slechts 44 procent is. En alsof dat nog niet mooi genoeg is, wordt door dit procédé ook een andere vijand van onze gezondheid, het zoutgehalte, verminderd.