Interieur

Wit en rechte lijnen domineren Salone

De Milanese Salone Internazionale del Mobile, die gisteren officieel van start ging, lijkt geen grote gevolgen van de economische malaise te merken. Met 2.723 exposanten is het tentoonstellingsoppervlak volledig verhuurd. Daarnaast staan nog 491 bedrijven op een wachtlijst, die dit jaar achter het net visten.

Hoewel in de wandelgangen werd opgemerkt dat het druk, maar toch minder druk dan vorig jaar was, trokken met name de hallen met moderne en designmeubelen bezoek in grote aantallen.

De overheersende ‘kleur’ is wit, met regelmatig stevige kleuraccenten. De vormen zijn vaak rank, rechte lijnen worden bij de hoeken afgerond en regelmatig is er een mooi evenwicht tussen geometrisch en organisch. In het materiaalgebruik is er een sterke voorkeur voor natuurlijke materialen: er is veel (naturel) hout, leer, wol en vilt te zien.

Maar bij Kristalia merkt men op dat polypropyleen steeds vaker wordt toegepast, zoals de firma zelf deed voor de stapelbare stoel Plana. Serralunga voegde heel wat producten aan haar collectie toe uit polyethyleen, al dan niet hoogglanzend gelakt. De ondernemingen geven aan dat daarmee wordt ingespeeld op de behoefte om meubels steeds meer zowel binnen als buiten te kunnen toepassen.

Lees het complete artikel op Architectenweb.nl