Buitenschrijnwerk

Winsol 'concept store' stelt productbeleving voorop

Winsol breidt haar partnernetwerk verder uit. In de nieuwe toonzalen die binnenkort geopend worden, wordt uitgegaan van een heel nieuw concept: niet het technische aspect van het product, maar de leefwereld en de hele productbeleving is hierbij van doorslaggevende betekenis. De eerste ‘concept store’ van Winsol, die op vrijdag 20 maart officieel wordt geopend in Ieper, is hiervan het perfecte voorbeeld.

Winsol, toonaangevend fabrikant van ramen en deuren, rolluiken, poorten en zonwering, heeft grootse plannen. De opening van een nieuwe ‘concept store’ in Ieper is het begin van een grote uitbreidingsgolf van hun verkoopsnetwerk. De uitbreiding gebeurt volgens het principe van franchising, met bijzondere aandacht voor de regio’s Wallonië, Brabant, Antwerpen en Limburg. "Door steeds dichtbij de klant te zijn, willen we de drempel naar onze toonzalen zo klein mogelijk maken. Bovendien is dit een strategische keuze: tegen de tijd dat de crisis achter de rug is, wil Winsol er staan, en sterker als voorheen.”

What’s in it for me?

In de nieuwe concept store te Ieper plaatst het bedrijf het ‘gevoel’ centraal, zodat de klant zich zijn eigen thuissituatie gemakkelijk kan inbeelden. Winsol, met als slogan “Hemels comfort op maat”, werkt hiervoorvoor samen met Point Final, een interieurbureau met wie zij eenzelfde visie delen: zich onderscheiden door de exclusieve verwenning van de klant, met een woonconcept op maat. Het moet perfect zijn en de klant moet zich nergens zorgen over maken. Vandaar dan ook het idee om de toonzalen rustgevend en sfeerscheppend in te richten met hout en warme kleuren: niet het technische aspect is doorslaggevend, maar de productbeleving, de hele leefwereld rondom het product. “What’s in it for me?” is het idee dat in de nieuwe toonzaal centraal staat.

Op vrijdag 20 maart opent de eerste toonzaal in Ieper, met aansluitend opendeurdagen van zaterdag tot en met maandag. In de loop van het jaar volgen nog minstens 5 andere, nieuwe vestigingen.