Architectuur

Winnaars prijsvraag Justitiepaleis Brussel bekend

De winnaars van de ideeënprijsvraag Brussels Courthouse, Imagine The Future zijn bekendgemaakt. In twee categorieën zijn de drie beste ideeën voor de toekomst van het Justitiepaleis in Brussel gekozen. Twee Nederlandse inzendingen vielen in de prijzen.

Beide inzendingen haalden succes in de categorie waarbij werd uitgegaan van (gedeeltelijk) behoud van een justitiële functie voor het gebouw. Architectuur Surentu | de Mul behaalde de tweede plaats met A new quarter of Justice in Brussels, Judging in a contemporary environment. De inzending werd beloond met een bedrag van 10.000 euro.

Elysium – A public destination underneath the courthouse van het Nederlandse City 4 was goed voor de derde plaats en een bedrag van 5.000 euro. De eerste plaats in deze categorie (15.000 euro) werd toegekend aan T.O.P. Office en Expo ’68 uit België, voor de inzending Redeveloping the basement of the Palace of Justice.

In de tweede categorie werd uitgegaan van een toekomst voor het gerechtsgebouw zonder justitiële functie. De eerste twee plaatsen waren een prooi voor Belgische inzenders, respectievelijk Scale (Pas de Palais, Pas de Palais) en Graphical Art (Rencontre Urbaine). De derde prijs ging naar de Fransen Pierre Silandre en Mickael Papin (Rue du Palais).

Lees verder op Architectenweb.nl