Architectuur

Winnaars Euregionale Architectuur Prijs bekend

Feyyaz Berber heeft de eerste prijs bij de Euregionale Architectuur Prijs 2012 gewonnen. De student van de RWTH Aken ontving de hoogste eer voor zijn inzending ‘Eine Herberge für Karaköy-Istanbul’. Nog twee andere afstudeerders uit de Euregio werden beloond met een prijs.

Het winnend project behelst een voorstel voor een binnenplaats, geënt op lokale traditie. Van buiten is deze gesloten, terwijl de binnenplaats zelf zeer open(baar) is. Het functioneert als een soort bazaar en biedt wandelaars een korte route tussen twee drukke straten. Op de verdiepingen bevinden zich verblijfsruimtes voor bezoekers.

“Het is een helder en overtuigend ontwerp, in de manier waarop het aansluit op het stedelijk weefsel, evenals de constructieve logica en de materialisatie”, zegt de jury over de winnende inzending. Berber ontving voor zijn afstudeerproject een bedrag van 2.500 euro.

Turfveld
De tweede prijs was voor Mattijs Brands van de Provinciale Hogeschool Limburg in Diepenbeek (België). Zijn ontwerp 'RE:Peat Zwartenhoek' voorziet in het hergebruik van een turfveld, waarbij vier abstracte paviljoens beelddrager zijn.

Lees verder op Architectenweb.nl