Architectuur

Winnaars Architectuurprijs Luigi Cosenza

Door een internationale jury bestaande uit Gianni Cosenza, Mario Botta, Alberto Campa Baeza, Benedetto Gravagnuolo, Vittorio Magnano Lampugnani en Odile Seyler werd uit 140 inzendingen het werk van drie Nederlandse architectenbureaus gelauwerd in de aflevering 2004 van de Premio Europea di Archittetura 'Luigi Cosenza'. Cosenza [1905-1984] was een bekende Napolitaanse architect.



We wisten al dat Micha de Haas een van de 3 special mentions had toebedeeld gekregen voor het Alucentrum in Houten [zie foto midden rechts] en dat Faro Architecten met het Houtsma Loods project [zie foto boven rechts] in de grotere lijst 'selected projects' was opgenomen.
Maar ook het extra jonge bureau Karelse Aptroot architecten uit Amsterdam blijkt in die laatste categorie te zijn gelauwerd voor hun houten 'tweelinghuis' in Houtigehage [zie foto boven links].



Uiteindelijk werden de Portugese architecten Pedro Pacheco en Marie Clement overall prijswinnaar met hun Museu da Luz in Aleida da Luz [zie beide foto's hieronder]. De prijzen zullen op 01 juli aanstaande in Napels worden uitgereikt.



De foto midden links tenslotte toont een van de andere twee special mentions, het muziekstudiecentrum in Santiago de Compostela van Anton Garcia-Abril en Ensamble Studio uit Madrid