Nieuwbouw

Winkelcentrum Oostpoort al voor 60% verhuurd

Ruim twee jaar voor opening van winkelcentrum Oostpoort (Amsterdam Oost) is 60% van de winkelmeters verhuurd. In totaal komt er 18.000 m2 winkel- en horecaruimte in het project. Samen met de Linnaeusstraat en de Middenweg vormt dit dan een winkelgebied van ruim 30.000 m2 met een Stadsdeelverzorgende functie. Hét nieuwe winkelgebied van Amsterdam Oost wordt in het voorjaar van 2014 geopend.
De afgelopen periode hebben diverse bekende landelijke en lokale Amsterdamse ondernemers zich verbonden aan Oostpoort. De ontwikkelaar OCP heeft contracten gesloten met onder meer Albert Heijn, C&A, Xenos, BCC, Hunkemöller, Het Huis Opticiens, Bart Smit, Jack&Jones, Vero Moda, Douglas, Miss Etam, Vomar Voordeelmarkt, H&M, Nimco House of Shoes, Bakkerij Balvert, BioliCious en (de uitbreiding van) de HEMA.

Oostpoort

Winkel- en woongebied Oostpoort is een grootscheepse (her)ontwikkeling in Amsterdam Oost op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg. De ontwikkeling zorgt voor een nieuw centrumgebied met ca. 750 woningen, ca.18.000 m² winkel-, horeca- en bedrijfsruimten en een parkeergarage met ruim 874 plaatsen. Daarnaast zijn er in het gebied diverse stedelijke en culturele voorzieningen, zoals het Stadsdeelhuis, het Muziekmakerscentrum, het Sportfondsenbad, de Wethouder Verheijsporthal en Sportsworld.

Naar verwachting zal de collectieve opening van het winkelcentrum plaatsvinden in maart 2014. De verkoop van de woningen is gestart in oktober 2011.



De ontwikkelaar

De ontwikkeling en bouw van het project Oostpoort is in handen van OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied VOF (OCP), een samenwerkingsverband tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere, Stadgenoot en MAB Development. MAB Development is verantwoordelijk voor de commerciële invulling. Toekomstige belegger van het nieuwe winkelcentrum wordt een samenwerking van Stichting Spoorwegpensioenfonds en Syntrus Achmea Vastgoed.