Bedrijfsnieuws

Wienerberger investeert 730 x 8 uur in veiligheid

Wienerberger investeert 730 x 8 uur in veiligheid
Op 25 november zijn alle circa 730 medewerkers van Wienerberger Nederland een dag lang indringend geconfronteerd met de persoonlijke veiligheid op de zestien Nederlandse productielocaties. De dag vond plaats in het kader van het programma duurzame inzetbaarheid, dat beoogt mensen langer en productief aan het werk te houden en in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid.

De georganiseerde themadag Veiligheid ondersteunt het strikte beleid van Wienerberger met betrekking tot arbeidsomstandigheden en veiligheid. De proactieve methodiek komt onder meer tot uitdrukking via de Workability Index, een internationaal meetinstrument voor het lichamelijke en geestelijke werkvermogen. Maurice van Hal, manager Personeelszaken Wienerberger: “Het zijn juist de harde werkers die fouten met veiligheid maken. De meest betrokken medewerkers die denken ‘dat doe ik er nog wel even snel bij’. Om zonder na te denken de klus op te pakken. Vandaar onze focus op bewustwording. Je kunt nog zo veel investeren in persoonlijke beschermingsmiddelen, hekwerken en looproutes, zonder alertheid leidt het tot weinig. En een gebrek aan alertheid ontstaat ook door ervaring en daarmee routinematig handelen.”

Voorbeeldfunctie directie

De dag begon op iedere locatie met een indringende film annex oproep, met in de hoofdrol Bert Jan Koekoek, algemeen directeur van Wienerberger. Daarna werden kleinere groepen geformeerd. Zij betraden hun vertrouwde werkomgeving met de nadrukkelijke opdracht de veiligheid vanuit een andere optiek of rol te bekijken. De workshops leiden tot bottom-up verbeterpunten en een actieplan. De fabriek met de beste verbetervoorstellen wordt beloond met een geldbedrag voor de personeelsvereniging.

De campagne is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met het nationale overheidsprogramma Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014-2020).

Ook interessant


Build for Life