Nieuwbouw

BIM-tool Terca gevelbakstenen nu beschikbaar

Wienerberger heeft een praktische online BIM-tool ontwikkeld voor de Terca gevelbakstenen. Gebruikers van Autodesk Revit kunnen deze gevelbakstenen met alle bijbehorende technische informatie eenvoudig toevoegen aan hun digitale 3D-gebouwmodel of BIM-bibliotheek. In de BIM-tool combineert Wienerberger de informatie over Terca gevelbakstenen met een op maat gegenereerde textuur van de gekozen baksteensortering.

"De baksteen-gerelateerde informatie staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand", legt Koen de Paepe, Bouwtechnisch adviseur bij Wienerberger uit. "Om dit Revit-bestand niet onnodig groot te maken, is er ook een URL-link opgenomen naar de baksteensortering op de website." Gebruikers vinden daar alle aanvullende informatie van de Terca gevelbakstenen. De meegeleverde handleiding laat zien hoe gebruikers de Revit-bestanden kunnen inlezen en hoe de textuur aan de 'wall' kan worden toegevoegd. Op dit moment heeft Wienerberger alleen een BIM-tool beschikbaar voor Terca gevelbakstenen. Vergelijkbare tools voor Porotherm binnenmuurstenen en Koramic dakpannen zijn in de maak. Kijk voor meer informatie op www.wienerberger.nl/gevel.

Altijd juiste informatie

BIM (Bouw Informatie Modellering) maakt het mogelijk dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie, die continu beschikbaar en altijd actueel is.

BIM-tool Terca gevelbakstenen nu beschikbaar

Ook interessant