Wiel Arets Architects ontwerpt collegecampus

  NL   18 februari 2011 Bron: Architectenweb
Wiel Arets Architects ontwerpt het nieuwe Leiden University College The Hague, in het Anna van Buerengebouw nabij station Den Haag Centraal. Het moet wonen en studeren onder één dak bij station Den Haag Centraal mogelijk maken.
Naast collegezalen, verschillende gemeenschappelijke ruimtes, een restaurant en op de begane grond horeca komen er ook bijna vierhonderd studentenkamers in het gebouw. Wiel Arets Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp. De inrichting van de openbare ruimte, het Anna van Buerenplein, wordt ontworpen en aangelegd door de gemeente.

Fortress Projectontwikkeling, de Universiteit Leiden en de gemeente Den Haag ondertekenen vanavond hiervoor de overeenkomsten. De bouw van het Leiden University College The Hague start nog dit jaar. Het gebouw moet voor het collegejaar 2013/2014 gereed zijn.

Paul van der Heijden, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur Universiteit Leiden, is verheugd over het project: "Het internationale karakter van het University College past uitstekend bij deze stimulerende omgeving: in het hart van Den Haag waar onze studenten in het college kunnen wonen en studeren. De sfeer is grootstedelijk en modern, de Koninklijke Bibliotheek, vele ministeries en het station zijn om de hoek. We zijn erg content met deze locatie."

Lees verder op Architectenweb.nl
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo