Algemeen

Wie wordt jonge Limburgse ondernemer van 2009?

Wie wordt jonge Limburgse ondernemer van 2009?
Op woensdag 22 april reikt JCI Limburg in het Cultureel Centrum van Hasselt de Award uit voor Jonge Ondernemer van het Jaar. Tijdens dit topevenement met gastspreker Erik Vanlooy wordt bekend wie Mark Lens van Eurosys mag opvolgen. Met Nadia Jansen (Building Group Jansen) en Jeffry Lambrechts (Lambrechts sanitair) is de bouwsector goed vertegenwoordigd in het kransje van genomineerden.

Innovatief ondernemerschap

De prijs voor de Limburgse Jonge Ondernemer die JCI Limburg voor de 12de maal uitreikt, is een erkenning voor Limburgse ondernemers van maximaal 40 jaar oud die via nieuwe technologieën en innovatieve methodes een plaats op de markt hebben verworven. “Deze award past binnen de missie die JCI nastreeft. Jonge, ondernemende mensen de kans geven om leiderskwaliteiten als ondernemingszin, verantwoordelijkheidsbesef en medemenselijkheid te ontwikkelen,” zegt Tom Hoogmartens, voorzitter van de commissie Award JCI Limburg. “De vier genomineerden vertolken deze waarden door innovatief ondernemerschap,” vult past-voorzitter Andres Lesire aan, “via de JCI Award willen wij onze appreciatie uitdrukken voor wat zij hebben bereikt en hen ten volle ondersteunen”.

Bouwsector levert 2 op 4 genomineerden

Vier jonge, Limburgse ondernemers zijn genomineerd voor deze prestigieuze JCI-Award: Kim Hendrikx (Global Impact), Rik Zweegers (Crème de la Crème), Nadia Jansen (Building Group Jansen, foto links) en Jeffry Lambrechts (Lambrechts sanitair, foto rechts). Die twee laatste zijn geen onbekenden in de bouwsector.

Nadia Jansen (34) uit Meeuwen-Gruitrode, kwam enkele maanden geleden aan het hoofd te staan van de internationale bedrijvengroep Building Group Jansen. De voorbije jaren drukte zij reeds haar stempel op de organisatorische, strategische en geografische opties van de familiale holding. Nadia Jansen is één van de weinige vrouwelijke bedrijfsleiders in de bouwsector en is erg bedreven in de financiële, strategische en emotionele kant van de business.

De drijvende kracht achter de grootste Belgische winkel (5000m²) voor sanitair, cv en nieuwe energietechnieken is Jeffry Lambrechts (37) uit Genk. Al 60 jaar is Lambrechts sanitair een toonaangevende groothandel voor warmte- en watertoepassingen. Met de opening van de nieuwe Lambrechts Store eind januari 2009 zette Jeffry Lambrechts een vastberaden stap naar een breder marktpotentieel.

Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), BAN Vlaanderen, LRM, VMA, voormalige winnaars van de JCI-award en een afvaardiging van de Limburgse Bestendige Deputatie, beslist wie van de vier genomineerden de Jonge Limburgse Ondernemer van 2009 wordt.
Build for Life