Architectuur

Wie wint de Hollands-Ontwerp Award?

Toenemende aandacht voor herbestemming en transformatie van bestaande en lege panden vraagt om innovatieve, creatieve oplossingen. Bij renovatie en transformatie ligt de focus op correcte maatvoering, ruimte voor individuele keuzes en duurzaamheid bij projecten, processen en samenwerkingsverbanden. Een pittige opgave voor de bouwsector. Vooral voor de bouwindustrie ligt een brede uitdaging om slimme en betere oplossingen te ontwikkelen voor de aanpak en onderhoud van bestaand vastgoed.

De blog Hollands-Ontwerp, het platform voor de bestaande bouw, organiseert voor de vijfde keer de Hollands-Ontwerp Award. Deze award is in het leven geroepen om creatieve en innovatieve renovatie- en transformatieconcepten in de schijnwerpers te zetten. Hiermee krijgen jonge ontwerpers, studenten en stagiaires de ruimte om binnen de kaders van renovatie en transformatie hun nieuwe, inspirerende concepten en ideeën te laten zien. De Hollands-Ontwerp Award 2015 heeft als thema 'de serie van één'. De jury beoordeelt integrale concepten met slimme en innovatieve maatoplossingen voor wonen, zorgen of werken in de bestaande stad. Voorwaarde is dat ze dezelfde kosten- proces en uitvoeringsvoordelen hebben als seriematige ontwerpen.

In de Week van de Bouw (van 9 tot en met 13 februari in de Jaarbeurs in Utrecht) zal de prijswinnaar van de Hollands-Ontwerp Award tijdens de beurs Renovatie & Transformatie bekend worden gemaakt. Alle genomineerde ontwerpen worden op deze beurs tentoongesteld. De Hollands-Ontwerp Award is een initiatief van architectenadviesbureau BouwhulpGroep in samenwerking met de Jaarbeurs. De prijswinnaar krijgt een aantrekkelijke baan aangeboden.

De vakjury wordt voorgezeten door Mathijs van Dijk (Well Design), die samen met Glenn Stern (Saxion), Henk Brinksma (Hogeschool Utrecht), Jos Lichtenberg (TU/e), Ruud van Wezel (De Haagse Hogeschool) en Secretaris Yuri van Bergen (BouwhulpGroep) de inzendingen en presentaties zal beoordelen.

Hollands-Ontwerp Award

Ook interessant