Wie grondig renoveert betaalt geen onroerende voorheffing

  BE   10 oktober 2016 Bron: Vlaamse regering
Wie grondig renoveert betaalt geen onroerende voorheffing
Bart Tommelein
In het kader van de begrotingsbesprekingen, heeft de Vlaamse regering besloten om wie grondig renoveert een korting te geven op de onroerende voorheffing. Vrijdag 7 oktober werden op de ministerraad de voorwaarden afgeklopt. ĎWie zijn of haar huis veel energie-efficiŽnter maakt, krijgt een korting of zelfs een volledige vrijstelling op de onroerende voorheffingí zegt Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein.
Als je vandaag een nieuwbouwwoning bouwt, moet je je aan strenge energienormen houden. Maar de energierenovatie van ons huidig patrimonium is minstens even belangrijk. Daarom beloont Vlaanderen voortaan al wie zijn of haar woning ingrijpend renoveert. ĎWie extra inspanningen levert om zijn/haar huis energiezuiniger te maken, krijgt hetzelfde voordeel als wie een nieuwbouw plaatstí, aldus minsiter van Energie Bart Tommelein.

Ingrijpende energie-renovaties zijn renovaties waarbij minstens 75% van de buitenschil van het huis (buitenmuren, dak en vloer) geÔsoleerd wordt. Wie het E-peil van zijn woning kan terugdringen tot E90 krijgt een korting van 50% op de onroerende voorheffing. Als je E-peil maximum E60 bedraagt, krijg je een volledige vrijstelling, en dit gedurende vijf jaar. De maatregel zal gelden voor stedebouwkundige vergunningen aangevraagd vanaf 1 oktober 2016.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo