Algemeen

Werkspot.nl ontkent klussenbedrijven uit te sluiten

Werkspot.nl ontkent dat het klussenbedrijven uitsluit van deelname aan zijn veilingsite. Pascal Joore, directeur van Werskpot.nl, verklaart dat alleen verdacht lage aanbiedingen van de site worden geweerd. Joore spreekt tegen dat de website door de mededingingsautoriteit NMa op de vingers is getikt. De NMa heeft slechts een vooronderzoek uitgevoerd, en ziet geen redenen om een mededingingsrechterlijk onderzoek te starten.

Consumenten krijgen via Werkspot.nl inderdaad niet altijd de laagst geboden prijs te zien. Als een bedrijf of vakman een tarief van 10 euro biedt voor een klus die gewoonlijk 500 euro moet kosten, dan is er duidelijk iets niet pluis. Werkspot.nl neemt contact op met de vakman en voert een gesprek over de geboden lage prijs. Vervolgens wordt uitgelegd dat het tarief niet reëel is en dat het verstandiger is om een nieuw bod uit te brengen. In 99 van de 100 gevallen is een extreem laag bod bedoeld om bij de consument binnen te komen. Daarna blijken de kosten alsnog hoger te zijn, bijvoorbeeld door meerwerk.

Werkspot.nl pakt alleen de excessen aan. Joore schat de omvang daarvan in op nog geen 1% van de gevallen. Het kan natuurlijk gebeuren dat een bieding een keer 20% lager uitvalt.

Gebaseerd op: Cobouw

Ook interessant


Build for Life