Duurzaam Bouwen

Wereldprimeur rond bamboe op de Korenmarkt in Gent

Op 18 september is het WereldBamboeDag en na een succesvolle editie vorig jaar in Antwerpen is het dit jaar de beurt aan Gent. Dankzij de firma’s BeBamboo en Ikebana, in samenwerking met Ode Gand en de dienst mobiliteit van Stad Gent, zal de Korenmarkt een weekend lang omgetoverd worden tot een bamboedorp met muzikale en visuele attracties.

De organisators van BeBamboo zijn trots op het feit dat de Korenmarkt drie dagen lang getransformeerd wordt in een groene oase. “Wereldbamboedag heeft als doel om de bewustwording van bamboe als duurzaam bouwmateriaal te vergroten. Mensen denken dat bamboe enkel een exotische plant is terwijl het in bepaalde gevallen sterker is dan staal,” aldus NicGeeraert van BeBamboo.

Het bamboeweekend wordt op vrijdag 16 september feestelijk geopend met een VIP-avond in aanwezigheid van een aantal BV’s.De dag erop vindt op de Korenmarkt het festival Ode Gand plaats maar Wereldbamboedag zelf gaat door op zondag. Diverse standjes en kunstwerken vormen samen een bamboedorp en willen zo de mogelijkheden van bamboe aan het brede publiek tonen.Voorbijgangers kunnen genieten van een smoothie aan de bar of eens binnenlopen in één van de drie domes die speciaal voor de gelegenheid gebouwd worden.