Welke verpakkingsmaterialen gebruik je bij een verbouwing?

21 april 2022 Bron: Bouw & Wonen
Welke verpakkingsmaterialen gebruik je bij een verbouwing?
Ga je binnenkort verbouwen? Zorg dan dat je alle benodigde materialen hebt om jezelf en de ruimte waarin je verbouwt te beschermen. Je wilt voorkomen dat je straks de hele dag puin aan het ruimen bent of dat dat zeil iedere keer van de grond verschuift omdat het niet zit vastgetaped. In dit artikel leggen we je de benodigde verpakkingsmaterialen voor succesvol (ver)bouwen nog even voor.

Bouwtape

Je kunt geen klus bedenken of je hebt er wel een soort tape voor nodig. Bouwtape is dan ook echt essentieel als je ergens aan de slag gaat. Denk dan aan verschillende soorten tapes al duct tape, gaffer tape, fluor gaffa tape, schilderstape, dubbelzijdig tape, aluminium tape, isolatietape, stucloper tape, beton tape en meer. Tape is je beste vriend.

Bouwfolie

Om ervoor te zorgen dat oppervlakken beschermd blijven tijdens bouw- en kluswerkzaamheden kun je bouwfolie gebruiken. Ook hiervoor zijn weer veel verschillende soorten. Denk aan afdekfolie, afdekzeil, bouwfolie op rol, rubberfolie, dampdoorlatende folie, dakfolie, zelfklevende beschermfolie. Kortom: bouwfolie mag je niet missen.

Bouwzakken

Tijdens het verbouwen zul je nogal wat afval maken. Of dat nou sloopwerk is, heel veel gruis of juist veel afval: om ervoor te zorgen dat je meteen alles goed kan opruimen en scheurende zakken wilt voorkomen zijn bouwzakken onmisbaar. Zo heb je big bags voor veel sloopwerk, plastic puinzakken, geweven puinzakken, asbestzakken, kliko afvalzakken, knapzakken. Duik er vooral even wat dieper op in als je niet precies weet welke zak je nodig hebt.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Niet alleen de ruimte maar ook jijzelf moet goed beschermd zijn tijdens een verbouwing. Splinters, stof en andere scherpe materiaal en gereedschappen liggen op de loer voor ongeluk. Denk dan bijvoorbeeld aan werkhandschoenen, oog- en gelaatsbescherming, gehoorbescherming, ademhalingsbescherming en andere beschermende kleding. Zorg er altijd voor dat je genoeg bescherming aan hebt: liever teveel dan te weinig!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo