Verbouwen

Welke verbouwingssubsidies liggen op jou te wachten?

Welke verbouwingssubsidies liggen op jou te wachten?
Ben je toe aan een flinke verbouwing van je bestaande woning, dan liggen er misschien een aantal subsidies of premies voor je klaar. De overheid lanceert vaak jaarlijks een nieuwe serie voordelige regelingen die je als woningeigenaar een behoorlijk voordeel op kunnen leveren. Sommige regelingen gaan hierbij tot 30 procent subsidie. Die wil je natuurlijk niet mislopen.

Bij deze regelingen van de overheid gaat het vooral om de verduurzaming van je huis. Als je aan de slag gaat is het verstandig om dit artikel goed te lezen, het kan je zomaar duizenden euro’s voordeel opleveren. Ga je de werkzaamheden voornamelijk zelf uitvoeren zorg dan voordat je begint voor het juiste gereedschap en de juiste materialen.

Begroting

Een plan van aanpak die je via een tijdslijn bepaald, kan er voor zorgen dat je binnen de gewenste termijn blijft. Koop ook al je materialen zoveel mogelijk bij het begin van het verbouwingsproject, de prijzen van bouwmaterialen zijn namelijk de afgelopen twee jaar enorm gestegen. Stel de aankoop hiervan niet uit, zodat je aan het eind van je project niet ineens boven je begroting gaat. Ga je op hoogte werken dan is een goede kwalitatieve en veilige ladder een goede investering waar je het hele bouwproject maar ook later nog veel plezier van kunt hebben.

Ben je ook van plan om de buitenboel aan te pakken, zoals het opnieuw voegen van je buitenmuur, of het schilderwerk doen met milieuvriendelijke verf op waterbasis dan doe je dat veilig op een rolsteiger.

Ga je hoofdzakelijk binnen aan de slag dan zal een bordestrap uitkomst bieden. Hiervan zijn verschillende varianten. Ze hebben echter gemeen dat de bovenste trede een soort platform is waar je bijvoorbeeld je sausemmer op kunt zetten.

Subsidies

Ga je dus een verduurzamingsslag maken in je huis, dan zullen zonnepanelen een goede optie zijn. Zonnepanelen zijn enorm populair. De subsidieregeling hiervoor is inmiddels afgelopen. Wel kun je goedkoop bij je gemeente een lening afsluiten waarvoor je die zonnepanelen alsnog kunt kopen. Om voor deze gunstige lening in aanmerking te komen moet je minimaal twee duurzame maatregelen nemen.

Wil je meteen van het gas af, dan is het in overweging te nemen om een warmtepomp aan te schaffen. Is je oude cv-ketel nog niet afgeschreven dan kun je alvast een zuinige overstap maken door een hybride warmtepomp te kopen. Hiervoor kun je 30 procent subsidie op krijgen. Wel moet je alle duurzame investeringen dit jaar doen en ook gerealiseerd hebben. Dan vang je over het gemiddelde investeringsbedrag 30 procent retour. Voorheen lag dit percentage nog op 20 procent.

Isolatie

Ben je toe aan een grondige isolatie van je huis dan kun je ook weer 30 procent van je gemiddelde investering terugkrijgen. Dan moet je wel meerdere dingen aanpakken. Dat hoeft niet moeilijk te zijn omdat er diverse opties zijn die je bij isolatie kunt toepassen. Dat begint bij het isoleren van je vloer. In huis kun je bijvoorbeeld radiatorfolie aanbrengen. Een bekende vorm van isoleren is de spouwmuurisolatie. Woon je in een vrijstaand-, of hoekhuis dan kan deze isolatievorm je een behoorlijke energiebesparing opleveren. Verder naar boven is de dakisolatie iets wat je zeker in je plannen mee moet nemen. Alles bij elkaar kunnen al deze maatregelen uiteindelijk een flink lagere energierekening te zien geven.

Ook interessant