Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   8 juni 2023 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 8 juni is het op de meeste plaatsen zonnig. In de Ardennen kan het lokaal grijs zijn met lage wolkenvelden. Geleidelijk verschijnen er stapelwolken, die in de gebieden ten zuiden van Samber en Maas kunnen uitgroeien tot buien, met kans op onweer. Later groeit ook in de centrale regio's van ons land de kans op enkele (onweers)buien. In het westen blijft het waarschijnlijk zonnig en droog. De maxima liggen rond 16 of 17 graden aan zee en tussen 20 en 27 graden in het binnenland. De wind waait meestal matig uit noordoostelijke richtingen. In het uiterste westen is hij matig tot soms vrij krachtig uit noordnoordoost.

Vanavond neemt de buienactiviteit af en vannacht wordt het licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen, 15 graden aan zee en 16 of 17 graden in de grote steden. De wind waait meestal matig uit het noordoosten. In de Ardennen wordt de wind overwegend zwak.

Vrijdag wordt het zonnig met in de loop van de dag geleidelijk wat stapelwolken. In het binnenland liggen de maxima tussen 25 graden op de Ardense hoogten en 29 30 graden in het centrum. Aan zee zorgt de aanlandige wind voor wat lagere maxima: rond 23 graden. De wind waait matig uit het oosten. Aan zee waait de wind matig uit oost tot oostnoordoost, krimpend naar noordnoordoost.

Ook zaterdag is het zonnig en warm, met geleidelijk wel wat meer hoge bewolking. 's Avonds kan er nabij de Franse grens een onweer losbarsten. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee (voor de zeebries opsteekt) en 30 of zelfs 31 graden in het centrum. De wind waait matig uit oost tot zuidoost.

Zondag wordt het drukkend warm. In de loop van de dag kunnen er buien en onweders tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 30 graden in de Kempen, als het er lang genoeg droog en zonnig blijft. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke richting of uit het zuidoosten. Aan zee wordt hij matig uit noordwest.

Maandag lijkt het meeste onweer net buiten onze grenzen huis te houden, maar toch kunnen we de kans op enkele onweersbuien niet helemaal uitsluiten. De maxima liggen op de meeste plaatsen tussen 23 en 28 graden.

Dinsdag en woensdag zou het opnieuw meestal droog en zonnig moeten worden. De maxima liggen rond 26 graden in het binnenland en rond 19 graden in de kuststreek.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo