Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   2 december 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 2 december wordt het wisselvallig en vrij koud met doorgaans veel bewolking en buien die soms intens en winters van karakter kunnen zijn. In de Ardennen vallen er sneeuwbuien die voor een accumulatie van enkele cm kunnen zorgen. Elders is het ook niet uitgesloten dat het tijdens de hevigste buien even wit komt te liggen. In de namiddag vallen de meeste buien in het westen waar ze ook gepaard kunnen gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen tot 6 graden vlak aan zee. Er staat een overwegend matige westnoordwestenwind. Aan zee is de wind krachtig tot zeer krachtig uit het noordwesten met rukwinden tot 80 ŗ 90 km/u. Ook in het binnenland kunnen er tijdens felle buien rukwinden optreden tot 60 ŗ 70 km/u.

Vanavond en vannacht neemt de buienactiviteit af en wordt het droger met tijdelijk brede opklaringen. In Hoog-BelgiŽ hangen veel lage wolken en kan er (aanvriezende) mist voorkomen. Ook elders in het land kunnen zich in de loop van de nacht mistbanken vormen die lokaal kunnen aanvriezen. Er is ook gevaar voor ijsplekken. De minima liggen tussen lokaal -5 in de Ardennen en +3 graden aan zee met in het centrum van het land waarden in de buurt van -1 graad. De wind waait zwak tot matig uit eerst nog noordwest, later krimpend naar zuidwest.

Vrijdagochtend is het op vele plaatsen uitkijken voor ijsplekken. Overdag wordt het zwaarbewolkt vanaf het westen met geleidelijk perioden van regen. Ten zuiden van Samber en Maas valt er tijdelijk (smeltende) sneeuw. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. De wind wordt matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest wat het koudegevoel zal versterken.

Zaterdag verloopt opnieuw grotendeels grijs met perioden van regen of motregen. Er wordt zachtere zeelucht aangevoerd, dus ook op de hoogten valt er meestal regen en is er tijdelijk dooi. In de loop van de namiddag trekken er vanaf het westen opklaringen het land in en vallen er aan zee opnieuw buien. De maxima liggen tussen 4 graden op de Ardense hoogten en 7 of 8 graden in Vlaanderen. De wind waait eerst zwak uit zuidwestelijke richtingen en wordt later matig en aan zee vrij krachtig uit west.

Zondag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met sneeuwbuien in de Ardennen maar ook in Vlaanderen buien die hier en daar winters kunnen zijn. De maxima liggen tussen 0 graden in de Ardennen en 6 graden aan zee. De wind waait matig uit het zuidwesten tot westen, aan zee soms krachtig uit het noordwesten.

Maandag zou het op de meeste plaatsen droog blijven met opklaringen en wolkenvelden. Hier en daar kan er echter een winterse bui vallen. Na een ochtend met op verschillende plaatsen lichte vorst en dus kans op gladheid stijgen de temperaturen tussen 0 graden in Hoog-BelgiŽ en 5 graden aan zee.

Dinsdag begint de dag droog met mogelijk nog enkele opklaringen. In de loop van de namiddag of avond trekt een storing het land in vanaf het westen met regen of (smeltende) sneeuw. De maxima liggen tussen 0 en 5 graden.

Woensdag wordt het overwegend zwaarbewolkt met neerslag, mogelijk eerst (smeltende) sneeuw die in de loop van de dag over zou gaan in regen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo