Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   8 december 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 8 december wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Aan zee of in het uiterste westen van het land zijn er enkele (intense) buien mogelijk met kans op een donderslag of wat stofhagel. Elders blijft het overwegend droog. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. De wind is matig tot soms vrij krachtig uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 50 km/h (of meer onder een fikse bui in het uiterste westen).

Vanavond en vannacht wordt het soms zwaarbewolkt met vanaf het westen kans op wat neerslag. In Laag- en Midden-BelgiŽ valt de eventuele neerslag in de vorm van regen of smeltende sneeuw. In Hoog-BelgiŽ kan eventueel wat sneeuw vallen. In de Ardennen kunnen de lage wolken op sommige plaatsen het zicht belemmeren. Minima tussen 0 en -2 ten zuiden van Samber en maas en tussen 1 en 4 graden elders bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind. In Hoog-BelgiŽ, lokaal kans op vorming van rijm- en ijsplekken.

Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af in Laag- en Midden-BelgiŽ. Ten zuiden van Samber en Maas is het zwaarbewolkt met lage wolken, die het zicht kunnen beperken. We verwachten enkele buien, die in de Ardennen een winters karakter aannemen. De maxima schommelen tussen 0 graden op de Ardense hoogten, 5 of 6 graden in het centrum en 7 of 8 graden aan zee. De zuidwestenwind is matig en soms vrij krachtig aan zee.

Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt met geregeld regen en in de Ardennen kan er nog altijd winterse neerslag vallen. De maxima schommelen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 6 ŗ 7 graden aan de kust. De matige zuidelijke wind draait al snel naar westnoordwest en wordt vrij krachtig.

Zaterdag blijft het vaak droog en wordt het op de meeste plaatsen gedeeltelijk bewolkt. Enkel in het noordoosten is er nog kans op wat neerslag. In Hoog-BelgiŽ blijft het waarschijnlijk grijs met lage bewolking. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen en de maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Ardennen en 7 graden in het westen van het land.

Zondag is er veel bewolking en trekt er regen over het land vanaf het westen, vergezeld van zachtere lucht. Op het Ardense relief kan er aanvankelijk wat aanvriezende regen vallen. De maxima liggen tussen 3 graden in het oosten en 12 graden in het westen. De wind waait overwegend matig uit zuid tot zuidwest.

Maandag is er doorgaans veel bewolking maar lijkt de neerslag beperkt te blijven. De maxima liggen rond 9 of 10 graden in het centrum bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Ook dinsdag is het meestal bewolkt met kans op wat regen. De maxima liggen rond 7 graden in het centrum bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo