Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   6 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 6 augustus wordt het zonnig met soms enkele hoge sluierwolken. Het wordt opnieuw zeer warm met maxima van 26 of 27 graden aan zee tot 34 graden in de Kempen. De wind blijft in het binnenland zwak en veranderlijk. In de kuststreek steekt er in de namiddag een matige zeebries op uit noord tot noordwest. Zij breidt zich op het einde van de dag uit naar het westen van het land.

Vanavond en vannacht wordt het rustig en vrijwel helder. De minima liggen tussen 13 en plaatselijk 20 graden bij een zwakke wind uit zuid tot zuidoost.

Dinsdag wordt het zeer warm met maxima van 31 of 32 graden aan zee en in Hoog-Belgi tot 36 graden in de Kempen. Het is zonnig met stilaan meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan er stapelwolken en 's avonds en 's nachts vergroot de kans op onweer. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen en wordt later matig uit zuidwest.

Woensdag is het wisselend bewolkt met kans op buien en onweer. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen meestal droog met bredere opklaringen. Maxima in het centrum rond 27 graden, in de Kempen nog tot 30 graden.

Donderdag is het eerst overwegend droog met opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en krijgen we onweersbuien vanaf de Franse grens. De maxima schommelen in het centrum rond 26 graden.

Vrijdag blijft het droog met zon en wolken. Maxima rond 22 of 23 graden.

Zaterdag neemt de bewolking toe en later overdag kan het gaan regenen. Zondag wordt wisselvallig met soms regen of buien. Maxima rond 23 of 24 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo