Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is het eerst droog maar na de middag en vanavond bereikt opnieuw een vrij actieve neerslagzone ons land vanaf Frankrijk. De buien kunnen soms vrij intens en onweerachtig zijn.
De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee, 21 of 22 graden in het westen van het land en 24 graden in de Kempen. De wind waait eerst zwak uit veranderlijke richtingen maar wordt na doortocht van deze neerslagzone matig uit west tot noordwest.

Volgende nacht vallen er eerst nog vrij intense buien maar na middernacht wordt het droger vanaf het westen. De minima liggen tussen 10 en 13 graden.

Woensdag en donderdag wordt er door een Britse depressie vrij frisse en licht onstabiele zeelucht naar onze streken aangevoerd. Het wordt wisselend bewolkt maar de kans op een bui blijft beperkt. Naar het einde van de week toe en tijdens het weekend ontwikkelt zich een nieuwe neerslagzone boven Frankrijk. Deze neerslagzone verplaatst zich naar het noordoosten en zal ons land opnieuw bedreigen.
Tijdens de volgende dagen blijft het vrij fris voor deze tijd van het jaar met temperaturen die nog nauwelijks 20 graden bereiken.



Build for Life