Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag verwachten we opnieuw wisselvallig en vrij warm weer met in de loop van de dag buien en kans op onweer. Plaatselijk kunnen ze vrij hevig zijn. De temperaturen halen waarden tussen 18 graden aan zee, 22 of 23 graden in de meeste plaatsen en 24 graden in de Kempen. De wind waait matig, meestal uit zuidwest in het binnenland en uit noordwest aan zee.

Vanavond neemt de buienactiviteit af en volgende nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt en droger met nevel en kans op mistbanken. Een bui blijft nochtans mogelijk.

Morgen dinsdag hangt er nog onstabiele en vrij warme subtropische lucht over onze streken maar vanaf woensdag wordt er door een Britse depressie iets frissere maar ook minder onstabiele zeelucht naar West-Europa aangevoerd. Dinsdag begint het waarschijnlijk droog maar nieuwe onweersbuien komen in de loop van de dag tot ontwikkeling. De temperaturen kunnen nog 24 graden halen in de Kempen.

Vanaf woensdag wordt het droger en minder warm. Er komen ook meer opklaringen maar een bui blijft mogelijk. De maxima dalen iets onder de 20 graden.



Build for Life