Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag krijgen we zeer zonnig weer met maxima in de namiddag rond 22 graden in het centrum van het land. Er staat een zwakke zuidwestelijke wind, later op de dag krimpend naar zuidzuidoost en aanwakkerend tot matig. Aan de kust steekt er in de loop van de namiddag mogelijk een matige zeebries op uit noord tot noordoost.

Vanavond is het vrijwel helder. Later in de nacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen met ook kans op een bui in het westen, met een kleine kans op onweer. De minima schommelen rond 12 graden.

Donderdag zijn er bewolkte perioden soms vergezeld van buien. Plaatselijk is daarbij een onweer niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 17 graden in het westen tot nog 21 graden in de Kempen. De westelijke tot zuidwestelijke wind waait vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan de kust. Rukwinden later op de dag tot 50 à 60 km/h, in het uiterste westen zelfs tot zo'n 70 km/h .

Vrijdag is het nog wisselvallig met buien. Het wordt gevoelig frisser met maxima rond 16 à 17 graden in het centrum. Er waait een matige westen-, later westnoordwestenwind.



Build for Life