Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is het opnieuw zonnig. De maxima schommelen tussen 13 graden in Hoog-België en plaatselijk 18 graden in de Gaume. De noordoostenwind waait matig en lokaal nog vrij krachtig, en neemt tegen de avond af.

Vanavond en vannacht is het licht bewolkt tot helder. Het koelt sterk af met minima rond -1 graad in de Hoge Venen, +1 graad in de Kempen, +3 of 4 graden in het centrum van het land en van 5 tot 7 graden in de kuststreek. De wind wordt zwak tot plaatselijk matig uit noordoost. Op het eind van de nacht komt het op veel plaatsen tot vorst aan de grond!

Het hogedrukgebied dat zich uitstrekt van Scandinavië tot de Noordzee handhaaft een continentale stroming boven onze streken, en heel de week blijft het zonnig.

Morgen is het nog vrij koel met maxima van 12 tot 17 graden. Donderdag wordt het reeds 18 graden warm, en vrijdag en vooral zaterdag klimt het kwik tot ruim boven de 20 graden. De nachten zijn vrij koud met donderdag en vrijdag in Hoog-België minima rond 0 graden; daarna wordt het zachter.


Build for Life