Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag verwachten we opnieuw zonnig en warm weer. Het westen van het land krijgt tijdelijk iets meer bewolking. De temperaturen halen 19 graden op de Ardense hoogvlakten, 22 of 23 graden in de meeste andere streken en zelfs 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. Na de middag zorgt een lichte noordoostelijke zeebries voor wat afkoeling in de kuststreek.

Na een rustige en zachte avond krijgen we een vrij frisse nacht met weinig of geen bewolking en minima tussen 3 en 6 graden in de Kempen en in de Ardennen, en tussen 6 en 9 graden elders.

Een uitgestrekte zone van hoge luchtdruk, die reikt van de Oceaan tot Oost-Europa, houdt wolken en regen ver van ons weg. De rest van de week en ook volgend weekend blijft het rustig, zonnig en zeer droog. De temperaturen stijgen daarbij naar zomerse waarden, tussen 21 en 26 graden. Woensdag en donderdag is het aan zee nog vrij koel met daar een noordoostelijke zeebries. Maar vanaf vrijdag waait de wind uit oostelijke richtingen en halen we ook daar 24 of 25 graden.

De nachten blijven nog relatief koel met minima rond 10 graden.


Build for Life