Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag trekken de laatste wolkenvelden in het westen weg richting zee en uiteindelijk krijgen we overal volop zon. De maxima schommelen tussen 5 en 9 graden. De wind waait matig, aan zee en op de Ardense Hoogten soms vrij krachtig, uit noordoost.

Vanavond en vannacht blijft het droog en is het helder. De minima situeren zich tussen -5 graden in de Hoge Venen en -1 graad aan zee met in het centrum waarden rond -3 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig en aan zee overwegend matig.

Donderdag en vrijdag blijft het overwegend zonnig met slechts lokaal kans op enkele lage wolken. Donderdag voelt de noordoostenwind schraal aan.
Zaterdag zijn er eerst nog opklaringen maar vanuit het noorden neemt de bewolking toe. Mogelijk kan er later overdag wat lichte neerslag vallen. Zondag zou het opnieuw droog worden met een afwisseling van zon en wolken. De maxima schommelen de rest van de week in de meeste regio's tussen 6 en 8 graden. Zondag wordt het iets kouder. De nachten zijn koud met meestal minima van -1 graad over het westen tot -7 graden in de Hoge Venen.


Build for Life