Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag blijft het overwegend grijs en nevelig. Bij tussenpozen kan er steeds wat lichte regen of motregen vallen. In de Ardennen valt er vooral vanochtend vroeg nog lokale (smeltende) sneeuw en hier en daar aanvriezende regen. De maxima schommelen tussen 1 en 3 graden in de Ardennen en tussen 5 en 10 graden elders.

Volgende nacht verwachten we steeds veel wolken waaruit nog wat lichte regen of motregen kan vallen en op de hoogten wat winterse neerslag. Het is nevelig of lokaal mistig. De minima situeren zich tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 graden over het westen.

Vrijdag blijft het overwegend grijs en nevelig. Soms kan er wat motregen vallen maar meestal wordt het toch droog. De maxima schommelen tussen 5 en 10 graden. Vrijdagnacht en zaterdagochtend trekt een regenzone vanaf het westen door ons land. In de loop van zaterdag ontwikkelen er zich plaatselijke opklaringen maar is er ook kans op buien. De maxima situeren zich meestal rond 9 à 10 graden.

Zondag wisselen zon en wolken elkaar af en vallen er nog een paar buien. Het is minder zacht met maxima rond 7 graden. Maandag blijft het meestal droog.


Build for Life