Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is het eerst droog met enkele opklaringen. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en na de middag volgt lichte regen. Het kwik klimt tot 4 à 7 graden in de Ardennen en tot 8 of 9 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuidzuidoost, krimpend naar zuidoost.

Vanavond trekt de regen weg naar het noorden. Er is kans op enkele buien, maar vannacht wordt het geleidelijk droog met meer opklaringen vanaf de Franse grens. Op veel plaatsen wordt nevel gevormd. De minima liggen tussen 1 en 3 graden. De wind waait matig uit zuid, ruimend naar zuidzuidwest.

Woensdag is het zacht en op de meeste plaatsen blijft het droog. We krijgen geleidelijk overal de zon te zien. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden. Vanaf donderdag wordt vanuit het noordoosten koudere lucht aangevoerd over onze streken. Het blijft droog met soms brede opklaringen en bewolkte periodes. Donderdag klimt het kwik nog tot 6 à 8 graden, maar vrijdag liggen de maxima tussen 3 en 5 graden.

Zaterdag neemt de bewolking geleidelijk toe en mogelijk valt er in het westen al lichte neerslag. De maxima liggen tussen 2 en 4 graden.


Build for Life