Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is het wisselend tot dikwijls zwaarbewolkt en meestal droog, met vanochtend lokaal nevel en toch nog kans op wat lichte sneeuwval in het zuiden van het land. De maxima schommelen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +2 graden aan zee. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuidelijke richtingen.

Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolken af, maar lokaal blijven de wolken hardnekkig. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. De minima liggen tussen 0 graden aan zee en -9 graden in de Hoge Venen.

Woensdag is er eerst nog kans op opklaringen. Daarna komen er meer en meer wolkenvelden met later op de dag geleidelijk regen vanaf het westen, eventueel voorafgegaan door sneeuw of aanvriezende regen.

Tijdens de tweede helft van de week wordt ons weer beheerst door zachte maar gestoorde zeelucht. Het is vaak zwaarbewolkt met regelmatig perioden met regen, soms hevige regen of buien. Het wordt gevoelig zachter met een snelle en algemene dooi en maxima van 5 tot 10 graden in Laag- en Midden-België en van 2 tot 8 graden in Hoog-België.


Build for Life