Algemeen

Weersverwachting geldig tot donderdagnacht

Woensdag wordt het een tropisch warme dag met veel zon. Er bestaat een kleine kans op een plaatselijk warmteonweer. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten. De middagtemperatuur bedraagt 29 graden op de stranden en 32 tot 36 graden in het binnenland.

Woensdagavond is het uitermate zwoel en nog vrij zonnig. Rond 20 uur is het op vele plaatsen in het binnenland nog zo'n 30 graden. De nacht verloopt helder maar helemaal aan het eind van de nacht kunnen er over het westen van het land enkele regen- of onweersbuien te voorschijn komen. De minima schommelen van 15 graden in de Ardennen en 18 tot plaatselijk 23 graden elders.

Donderdag is het landinwaarts drukkend warm. De middagtemperatuur varieert van 24 graden op de stranden, 31 graden in het binnenland en 34 graden in de Kempen. Verder zijn er zonnige perioden maar verspreid ontstaan enkele regen- of onweersbuien, voornamelijk over het westen van het land. De zwakke, aan zee matige wind draait naar westelijke richtingen. In de nacht van donderdag op vrijdag kunnen verspreid in het hele land stevige regen- en onweersbuien ontstaan waarbij lokaal grote neerslaghoeveelheden mogelijk zijn.

Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: we krijgen perioden met zon en vooral vrijdag enkele pittige regen- of onweersbuien. De middagtemperatuur schommelt rond de 27 graden.

Build for Life