Algemeen

Weersverwachting geldig tot donderdagnacht

Woensdag wordt de tot nu toe heetste dag van het jaar. De temperatuur loopt op tot 31 graden aan de kust en 34 en 37 graden in het binnenland. In de namiddag komen er wolkenvelden opzetten vanuit het zuidwesten. Er waait een zwakke wind uit het oosten tot zuidoosten. Aan de kust is er een verkoelende zeebries.

Woensdagavond is het drukkend warm, met nog 30 tot 32 graden omstreeks 20 uur. Plaatselijk kan een onweersbui losbarsten. Woensdagnacht is het zwoel met een kleine kans op een onweersbui. De minimumtemperatuur bedraagt 15 graden in de Ardennen en 18 tot 21 graden in de rest van het land.

Donderdag zijn er zonnige periodes, maar vallen er ook enkele regen- of onweersbuien. Er staat een zwakke tot matige wind die minder warme lucht aanvoert. In de namiddag varieert de temperatuur van 24 graden aan zee tot 27 graden in het binnenland en 30 in de Kempen.

Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: vrijdag zijn er zonnige perioden en wordt het opnieuw tropisch warm. Zaterdag zijn er enkele onweersbuien en wordt het ongeveer 28 graden. Zondag en maandag blijft het droog met zonnige en warme perioden.

Build for Life