Algemeen

Weersverwachting geldig tot donderdagnacht

Woensdag krijgen we fraai en warm zomerweer met veel zon. In het zuidoosten van het land komen ook wolkenvelden voor en met name in Belgisch Lotharingen is een buitje mogelijk. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen noord en oost. De maxima schommelen rond 24 graden in de kustgebieden, 27 graden in het binnenland en 29 graden in de Kempen.

Woensdagavond is het zonnig en warm. In Lotharingen en in de Ardennen komen ook nog wolkenvelden voor. Woensdagnacht is het helder tot licht bewolkt. De minima gaan van 12 tot 15 graden.

Donderdag is het schitterend zomerweer met veel zon. Er waait eerst een zwakke veranderlijke wind. Later een matige, aan de kust soms een vrij krachtige wind uit noord tot noordoost. De middagtemperatuur bedraagt 22 graden aan zee, 27 graden in het binnenland en 31 graden in de Kempen.

Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: voorlopig komt aan het zonnige en warme zomerweer geen einde. Alle computermodellen gaan er vanuit dat het zelfs nog de hele volgende week hoogzomer blijft. Overdag komt de temperatuur gemiddeld uit op zowat 27 graden. Langs de kust is het koeler. Intussen blijkt ook dat het eerste decade (eerste tien dagen) van juli het warmste is sinds de zomer van 1976.

Build for Life