Vastgoed

Wedstrijdverkoop Europaplein Maasmechelen

Het gemeentebestuur van Maasmechelen gaat over tot de verkoop van een projectgrond ter hoogte van het Europaplein te Eisden. De opdracht betreft het ontwerp, de bouw en de tegeldemaking van een op te richten gebouw met een onderliggende parking.
Deze oproep tot kandidaten verkoop projectgrond werd officieel gepubliceerd in het bulletin der aanbestedingen. Het project dient een nieuwe omgeving te creëren waar het aangenaam wonen en vertoeven is en die een commerciële pool op lokaal niveau vormt. Het creëren van een ruimtelijke beëindiging van de Pauwengraaf evenals een nieuwe afbakening van het Europaplein zijn belangrijke doelstellingen. Het project streeft een hoog ambitieniveau na met als kernelementen identiteit, schaalniveau en duurzaamheid.

Bijkomend is er een bijzondere insteek om te komen tot duurzame kwaliteit. Het gebouw mag immers groter worden in functie van het E-peil ! Indien het E-peil lager is, mag er een groter vloeroppervlak gebouwd worden. De gemeente is van mening dat dit een interessante insteek geeft aan ontwikkelaars om deze meerkost te compenseren met meer ontwikkeling.

Lees verder op Architectura.be