Wat zegt de Mobiscore over jouw woning?

  BE   Bron: Credishop
Wat zegt de Mobiscore over jouw woning?
Elke woning in België krijgt een Mobiscore. Die vertelt hoe makkelijk bepaalde voorzieningen (scholen, zorginstellingen, winkels, openbaar vervoer …) vanuit de betrokken woning bereikbaar zijn te voet of met de fiets.

Op die manier geeft de Mobiscore je een idee over de milieu-impact van de keuze om op die betrokken plaats te gaan wonen. De Mobiscore biedt je concreet meer inzicht in de bereikbaarheid van je woning. De visie hierachter is de volgende: woon je, net als andere mensen, dichter bij de genoemde voorzieningen, dan verdichten we onze woonkernen. Dit leidt tot meer centralisatie, een minder versnipperde bewoning, minder vervuiling, een hogere biodiversiteit en lagere kosten voor nutsvoorzieningen.

De Mobiscore werd ingevoerd om onze ecologische voetafdruk te verlagen. Die ecologische voetafdruk ligt bij Vlamingen dan ook hoger dan in onze buurlanden. Wij leggen nu eenmaal meer afstand af vanuit onze woning om te gaan werken of winkelen …

Bereken zelf je Mobiscore

Hier bereken je zelf de Mobiscore van je woning. Elke woning krijgt een Mobiscore van 0 tot 10. Hoe hoger de score, des te beter.

Vragen over je lening?

Heb je een woning op het oog en valt de Mobiscore mee? Dan zal je wellicht op zoek gaan naar een hypotheeklening. Ga zeker eens te rade bij een onafhankelijk kredietmakelaar. Die luistert naar je plannen en gaat op zoek naar interessante kredietoplossingen. Vervolgens vergelijkt hij de voorstellen voor jou en kan je met al je vragen bij hem terecht. Je vindt hier een onafhankelijk makelaar in je buurt. Maak meteen een afspraak.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo