Kachels & open haarden

Warm water uit je haard?!

Voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijk alternatief om het huis te verwarmen, waarmee tevens wordt bespaard op de stookkosten, bieden de nieuwe innovatieve cv-haarden een uitkomst. CV-haarden zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die efficiënter met hun energieverbruik willen omgaan.
Deze cv-haarden – ze zijn er zowel hout- als gasgestookt – worden aangesloten op een buffervat. Water wordt vanuit dit buffervat door de leidingen in de haard gepompt en vervolgens weer aan het buffervat toegevoegd. Dit warme water kan dan worden gebruikt voor de cv, maar bijvoorbeeld ook om te douchen. Het is ook mogelijk om de haard direct aan te sluiten op de cv-installatie, zonder tussenkomst van een buffervat. In dat geval wordt het water vanuit het cv-systeem door de leidingen van de haard gepompt en vervolgens weer aan het cv-systeem toegevoegd.

Een cv-haard is tevens de ultieme oplossing voor de moderne goed geïsoleerde woningen waar maar weinig extra warmte via een haard of kachel kan worden toegevoegd, omdat bij dit soort haarden maar een beperkt gedeelte van het vermogen wordt gebruikt voor het verwarmen van de ruimte waarin de haard staat.

Ook interessant