Kachels & open haarden

Stichting Kwaliteit Bio-ethanol Sfeerhaarden opgericht

De gerenommeerde Nederlandse producenten/leveranciers van bio-ethanol sfeerhaarden Ruby Fires, Safretti en Van Aemstel hebben besloten om hun kennis en krachten te bundelen in de Stichting Kwaliteit Bio-ethanol Sfeerhaarden (SKBS).
De stichting heeft ten doel het bevorderen van het gebruik van bio-ethanol sfeerhaarden en toestellen waarbij consumentenveiligheid en gebruiksgemak centraal staan als ook contactorgaan namens de bij de stichting aangesloten leden met regelgevende- en controlerende instanties zoals de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Bio-ethanol sfeerhaarden worden steeds populairder bij de consumenten. De haarden bieden immers vele voordelen ten opzichte van de bekende alternatieven, zoals hout- en gashaarden.
Hierdoor neemt ook het aantal aanbieders van deze producten toe, echter niet alle aanbieders zijn op de hoogte van de specifieke eisen welke aan deze toestellen gesteld moeten worden.
Dit vraagt dan ook om duidelijke communicatie naar consumenten, controlerende- en regelgevende instanties maar ook marktpartijen welke de producten bij de consumenten aanbieden.

De SKBS nodigt graag andere partijen uit om zich bij de stichting aan te sluiten om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor veilig gebruik en veilige bio-ethanol sfeerhaarden op de Nederlandse markt.