Wanden en plafonds laten spuiten

25 mei 2021 Bron: Bouw & Wonen
Wanden en plafonds laten spuiten
In Nederland en België staan huizen vandaag de dag niet lang te koop. De vraag naar nieuwe huizen is enorm hoog terwijl het aanbod relatief laag is. Dus zowel de verkoop van bestaande woningen en het opleveren van nieuwbouw woningen gaat erg hard.

Als jij een van de gelukkigen bent die binnenkort naar je nieuwe woning kan verhuizen, zijn er waarschijnlijk nog veel dingen die je moet doen. Je wil je huis natuurlijk helemaal inrichten naar je eigen smaak, en hier en daar zul je wat dingen in het huis moeten aanpakken. De stijl van de vorige bewoners zal nooit helemaal aansluiten op jouw eigen eisen en wensen, waardoor je tijd moet reserveren om bepaalde zaken goed aan te pakken. Denk aan een nieuwe vloer, een nieuwe achtertuin of een nieuwe laag verf op de muren en plafonds. Met name die laatste categorie is een klus die door velen onderschat wordt. Mede daardoor kiest men er graag voor om wanden en plafonds te laten spuiten, in plaats van traditioneel schilderen. Wanden strak laten spuiten heeft namelijk verschillende voordelen. Het is vaak erg snel klaar, het resultaat is verbluffend mooi en de prijs is erg scherp.

Het is dus aan te raden om een goed plan van aanpak te maken voor het moment dat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt. Wat laat je doen door een vakman, en wat doe je zelf. Ons advies is om de wanden en plafonds te laten spuiten door een echte vakman, zodat jij je op andere belangrijke zaken in je nieuwe huis kan concentreren.

Professionele verf spuiter

Een wandje schilderen is iets wat veel mensen zelf doen, maar het spuiten van wanden of plafonds kun je beter overlaten aan een echte vakman. Verfspuiten gebeurt met een speciale verfspuit. Deze airless verfspuit zorgt ervoor dat de verf in de verfspuit heel nauwkeurig wordt verdeeld over het hele oppervlakte. De verf wordt onder hoge druk uit de spuit gespoten, rechtstreeks op de wand of het plafond. Deze manier van verven heeft verschillende voordelen. Allereerst is deze manier sneller dan het traditioneel schilderen met roller en kwast. Daarnaast kun je met een verfspuit ook eenvoudig op de lastig te bereiken plekjes komen, zoals hoekjes of andere moeilijk bereikbare plekken. Hierdoor voorkom je ook dat je verfstrepen of banen ziet als de verf opgedroogd is; een risico dat je wel loopt bij het verven met een kwast. Mede omdat het eindresultaat voor veel mensen het meest belangrijk is, kiest men steeds vaker voor het laten spuiten van de wanden en plafonds in huis.

Spuitwerk laten uitvoeren

Omdat het niet eenvoudig is om met deze speciale apparatuur voor verf spuiten om te gaan, is het aan te raden om een vakman in te huren. Wil je een het beste resultaat, dan kun je professioneel latex spuitwerk laten uitvoeren. Een vakman komt allereerst bij je kijken naar de ruimtes die je wil laten spuiten. Hij kan je advies geven over bepaalde zaken die belangrijk zijn om te weten, voordat er aan het spuitwerk begonnen wordt. Zo zal hij kijken of de wanden en plafonds geschikt zijn om direct te spuiten. Niet elke muur is namelijk geschikt, omdat een wand egaal moet zijn om de verf goed te kunnen spuiten. Daarnaast kijkt hij mee naar welke soort verf het meest geschikt is, zodat jij altijd de goede keuze hierin maakt. Uiteindelijk zal de verfspuiter aan zijn klus beginnen met het afplakken van de hele ruimte. Je hebt zelf dus geen omkijken naar de klus, omdat de vakman alles van begin tot eind voor je regelt. Je kunt de verfspuiter wel helpen door voorafgaand aan de klus de ruimte die je wil laten verven leeg te maken. Zorg ervoor dat er geen spullen onnodig in de weg staan, zodat de vakman zijn werk goed kan doen. Bovendien voorkom je hiermee dat andere spullen in huis beschadigd raken.

Kosten professioneel spuitwerk

Een van de voordelen van het laten spuiten van je muren en wanden, is de prijs. Omdat deze manier van verven sneller kan dan de traditionele manier, kan de prijs ook wat lager. De prijs voor professioneel spuitwerk varieert van € 7 tot € 9 per vierkante meter. De exacte prijs is afhankelijk van de totale oppervlakte die je wil laten spuiten. Hoe hoger het aantal vierkante meters, hoe lager de prijs per vierkante meter vaak is. Een specialist op het gebied van verfspuiten zal altijd vooraf met je de prijs doornemen, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Kies voor een professionele verf spuiter en je bent verzekerd van een prachtig eindresultaat. Je huis is namelijk pas echt af als je wanden en plafonds goed afgewerkt zijn. De verfspuiter zorgt voor de muren en plafonds, zodat jij de rest van je huis helemaal kan afwerken op de manier zoals jij dat wil.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo