Waarom tijdloos design alleen maar duurzaam kan zijn

21 november 2019 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Waarom tijdloos design alleen maar duurzaam kan zijn
Een lange levensduur is onmiskenbaar een belangrijk kenmerk van duurzaamheid. Die levensduur zit m zowel in de degelijkheid als in het design. Een tijdloze keuken gaat immers heel lang mee. SieMatic biedt keukens met een elegant tijdloos design die volgens de hoogste milieustandaarden worden geproduceerd.

Duurzaam is degelijk

Oorspronkelijk was duurzaamheid synoniem aan degelijkheid: producten waren duurzaam indien ze werden vervaardigd om lang mee te gaan. Die kwaliteitsfilosofie hangt SieMatic al sinds haar oprichting aan. Haar producten hebben een bijzonder lange levensduur door de kwaliteit van de toegepaste materialen en de hoogwaardige fabricage. Maar ook het tijdloos elegante design van deze keukens draagt hieraan bij. Door hun tijdloosheid blijven ze buitengewoon lang modern. De lijnen PURE, UBAN en CLASSIC zijn moderne klassiekers, gemaakt om tientallen jaren mee te gaan.

Siematic tijdloos design

Doorontwikkeld concept

De indelings- en ontwerpprincipes van de zojuist gelanceerde SieMatic-lifestyle CLASSIC zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de exclusieve SieMatic BeauxArts-collectie, die tien jaar geleden internationaal werd voorgesteld. Dit succesvolle concept, dat op harmonieuze wijze schijnbaar tegengestelde stijlen combineert, is verder doorontwikkeld. Het volgt de principes van de gelijknamige architectonische stroming die eind negentiende eeuw brak met de geldende regels, en zo het beeld van de moderne Amerikaanse metropool schiep. En waarvan de wereldberoemde, tijdloos elegante gebouwen het plaatselijke straatbeeld nog altijd verrijken.

Siematic tijdloos design

Duurzaamheid is verantwoord bosbeheer

Duurzaamheid gaat natuurlijk ook over ecologie en het leven op deze planeet. Als grootgebruiker van hout heeft SieMatic zich hierbij altijd nauw betrokken gevoeld. Het gaat om goed rentmeesterschap: het verantwoord beheer van bossen vanuit ecologisch, economisch en sociaal oogpunt. Voor SieMatic heeft duurzaamheid altijd een bijzonder hoge prioriteit gehad, niet alleen omdat hout voor haar producten de belangrijkste grondstof is. Vanuit het eigen gevoel van verantwoordelijkheid hanteert het bedrijf normen die veel hoger zijn dan de standaard in de branche.

Doel

De doelstelling is om in alle sectoren van de onderneming alles te doen wat mogelijk is om het milieu te ontzien. Daarbij baseren ze zich op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. De kwaliteit van de maatregelen laten ze bevestigen door een neutrale instantie. Uiteraard worden daarbij ook de onderzoekers goed onderzocht, om er zeker van te zijn dat alle milieucertificaten die aan SieMatic worden toegekend daadwerkelijk serieus, transparant en betekenisvol zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo