Waarom kunststof kozijnen kopen?

Bron: Kunststofkozijnen.net
Kunststof kozijnen zijn erg populair geworden. Vroeger koos iedereen nog voor hard houten kozijnen. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel gaan we verder in op de volgende zaken: robuustheid, onderhoud en opties. Hieruit zal blijken waarom kunststof kozijnen zo populair zijn bij de meesten.

Weersinvloeden

Kunststof kozijnen zijn zo gemaakt dat ze tegen alle weersinvloeden bestand zijn. Ze kunnen niet alleen tegen warmte maar ook tegen regen en sneeuw. Kozijnen van dit type krimpen niet en slijten ook niet. Dit is wel het geval bij houten kozijnen. De uitstraling van pvc kozijnen blijven jarenlang goed. Af en toe schoonmaken helpt natuurlijk wel. Anders dan bij houten kozijnen hoef je de pvc kozijnen niet periodiek te schilderen en te lakken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je een pvc kozijn kiest met een welbekend keurmerk. Zo krijg je de garantie dat de kozijn bestand is tegen weersinvloeden en bijvoorbeeld ook tegen inbraak (Politie Keurmerk).

Onderhoud

De vraag is hoe vaak je kunststof kozijnen moet onderhouden. Zoals je net hebt kunnen lezen hoef je amper de kozijnen schoon te maken. Een keer in de zoveel tijd met een natte doek er overheen en de kozijnen zijn zo goed als nieuw. Belangrijk is wel dat je na een lange tijd hang-en sluitwerk laat nakijken. Dit is van belang omdat hang- en sluitwerk na jaren kunnen verouderen en niet meer optimaal werken. Een inbreker kan dan gemakkelijk inbreken in jouw huis.

Opties, opties en nog eens opties

Kunststof kozijnen komen in alle soorten kleuren en maten. Daarnaast zijn er ook talloze opties waaruit je kunt kiezen. Denk aan horren, ventilatieroosters, dubbel glas, RAL kleuren en nog meer. Je kunt het zo gek nog niet bedenken. Houd je niet van saaie witte kozijnen? Geen probleem, je kunt zelfs een kozijn laten maken met een houtachtige look. Op deze manier heb je de voordelen van een kunststof kozijn en een uiterlijk dat past bij jouw woning.

Meer informatie

Natuurlijk zou je ook willen weten wat de prijzen zijn van een kunststof kozijn (zie kunststof kozijnen prijzen). De kosten verschillen aanzienlijk per bedrijf. Je doet er verstandig aan om eerst te bepalen wat je nu echt wilt. Aan de hand daarvan kan er gemakkelijk worden berekend wat de uiteindelijke prijs zal zijn. Indien je meer informatie wilt over de mogelijkheden van dergelijke kozijnen kun je het beste naar de website kunststof kozijnen. Daar vind je uitgebreide onafhankelijke informatie over kunststof kozijnen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo